Kuře v polévce
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
4 krajíc |
Cibule |
1 ks |
Fazolky mražené |
500 g |
Kuře |
800 g |
Mrkev kořen |
500 g |
Pepř černý celý |
8 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
150 g |
Voda pitná |
2 l |
Zelenina kořenová |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěnou zeleninu a oloupanou cibuli nakrájíme. Omyté kuře vložíme do hrnce se dvěma litry vody, přidáme připravenou zeleninu, cibuli, oloupaný česnek, bobkový list a celý pepř. Uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme zvolna asi 1 hodinu. Vzniklou pěnu sbíráme.
- Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky. Kuře vyjmeme z vývaru, vývar procedíme, povaříme v něm mrkev a fazolky asi 10 minut. Kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso vložíme do polévky. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Toasty rozložíme na plech, obložíme plátky sýra a zapečeme. Nakrájíme na kusy a na talířích přelijeme polévkou.