Kuřecí prsíčka se zelenou omáčkou

Ingredience


Cuketa 300 g
Dýňová semínka 50 g
Kmín celý 1 špetka
Kuřecí prsa 4 ks
Máslo bylinkové 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 100 ml
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku a omytou, nahrubo nastrouhanou cuketu podusíme na 2 lžících bylinkového másla.
  2. Vroucí drůbeží vývar umixujeme s dýňovými semínky, nalijeme do hrnce a spolu se zakysanou smetanou asi 10 minut povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a okmínujeme.
  3. Omytá, osušená kuřecí prsa grilujeme za stálého otáčení a potírání zbylým máslem asi 10 minut.
  4. Hotová prsíčka vějířovitě nakrojíme a upravíme na talíře se zelenou omáčkou.
  5. Podáváme s bagetou.