Kuřecí prsíčka se zelenou omáčkou
Ingredience
Cuketa |
300 g |
Dýňová semínka |
50 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Máslo bylinkové |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
100 ml |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou, na kolečka nakrájenou šalotku a omytou, nahrubo nastrouhanou cuketu podusíme na 2 lžících bylinkového másla.
- Vroucí drůbeží vývar umixujeme s dýňovými semínky, nalijeme do hrnce a spolu se zakysanou smetanou asi 10 minut povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a okmínujeme.
- Omytá, osušená kuřecí prsa grilujeme za stálého otáčení a potírání zbylým máslem asi 10 minut.
- Hotová prsíčka vějířovitě nakrojíme a upravíme na talíře se zelenou omáčkou.
- Podáváme s bagetou.