Italský salát s kuřecím masem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 2 krajíc
Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Kuřecí prsa 4 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 250 g
Salát římský 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá kuřecí prsa osušíme a opékáme je na másle po každé straně asi 10 minut. Poté je osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
  2. Ve výpeku osmahneme na kostičky pokrájený chléb a oloupaný, nasekaný česnek. Vyjmeme a necháme stranou.
  3. Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme se solí, pepřem a cukrem, nakonec zašleháme olej.
  4. Omytý salát natrháme na kousky. Omytá rajčata rozpůlíme, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky. Vše rozdělíme na 4 talíře, pokapeme zálivkou a posypeme smaženým chlebem. Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na salát.