Italský salát s kuřecím masem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
2 krajíc |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
250 g |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa osušíme a opékáme je na másle po každé straně asi 10 minut. Poté je osolíme, opepříme, vyjmeme a udržujeme teplé.
- Ve výpeku osmahneme na kostičky pokrájený chléb a oloupaný, nasekaný česnek. Vyjmeme a necháme stranou.
- Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Smícháme se solí, pepřem a cukrem, nakonec zašleháme olej.
- Omytý salát natrháme na kousky. Omytá rajčata rozpůlíme, očištěné žampiony rozkrájíme na plátky. Vše rozdělíme na 4 talíře, pokapeme zálivkou a posypeme smaženým chlebem. Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na salát.