Avokádo s krevetovým salátem

Ingredience


Avokádo 4 ks
Čekanka 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 200 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 3 polévková lžíce
Šalotka 1 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety omyjeme a osušíme. Čekanku očistíme, odstraníme košťál, puk nakrájíme na nudličky. Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a dužinu až na tenký okraj vydlabeme, nakrájíme na kostičky.
  2. Vydlabané půlky avokáda i kostičky dužiny pokapeme citronovou šťávou. Dužinu promícháme s krevetami, čekankou, oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotkou, řeřichou a olejem. Salát podle chuti osolíme, opepříme a naplníme do půlek avokáda.