Chlebová polévka se sněhovými noky

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chléb celozrnný pšenično-žitný 200 g
Cibule 1 ks
Olej slunečnicový 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 30 g
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Vývar slepičí 750 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut.
  2. Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty.
  3. Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme.