Chlebová polévka se sněhovými noky
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chléb celozrnný pšenično-žitný |
200 g |
Cibule |
1 ks |
Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
30 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vývar slepičí |
750 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm oloupanou, nasekanou cibuli a česnek. Přidáme nadrobno rozlámaný chléb a zprudka opečeme. Zalijeme vývarem, přidáme loupaná rajčata i s nálevem. Vše povaříme asi 15 minut.
- Bílky se špetkou soli ušleháme na pevný sníh a vmícháme posekanou bazalku a nastrouhaný sýr. Ze směsi vypichujeme lžičkou malé noky, vhazujeme je do vařící vody a vaříme asi 4 minuty.
- Polévku propasírujeme přes síto, přilijeme smetanu a podle chuti osolíme, opepříme. Nočky vyjmeme z vody, vložíme do polévky a podáváme.