Lilkový krém
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
1 ks |
Jogurt bílý |
150 g |
Lilek |
2 ks |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
- Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme.
- Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.
- Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou.