Lilkový krém

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Feferony 1 ks
Jogurt bílý 150 g
Lilek 2 ks
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté lilky několikrát propíchneme vidličkou, potřeme je olivovým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  2. Lilky vyjmeme z trouby, po vychladnutí stáhneme slupku a dužinu rozmixujeme.
  3. Oloupaný česnek nasekáme, očištěnou papriku a feferonku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s jogurtem vmícháme do lilkového pyré, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou. Nakonec vmícháme nasekanou mátu.
  4. Krém rozdělíme do misek a ozdobíme lístky máty. Podáváme s opečenou chlebovou plackou nebo bagetou.