Zeleninové závitky s ovčím sýrem

Ingredience


Bazalka 1 ks
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cuketa 2 ks
Lilek 2 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 500 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Tymián čerstvý 1 ks
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu pokrájíme na kostky. Na lžíci oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme rajčata a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme.
  2. Omyté cukety a lilky podélně nakrájíme na tenké plátky. Povaříme je asi minutu v osolené vodě s citronovou šťávou, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
  3. Na každý plátek lilku položíme plátek cukety a opepříme. Posypeme nasekaným česnekem, bylinkami a rozdrobeným ovčím sýrem. Svineme do závitků a opečeme na rozehřátém oleji. Přilijeme vývar a závitky dusíme asi 5 minut.
  4. Podáváme s rajčatovou omáčkou a jáhlami.