Zeleninové závitky s ovčím sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cuketa |
2 ks |
Lilek |
2 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
500 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrníček a dužinu pokrájíme na kostky. Na lžíci oleje necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli, přidáme rajčata a podusíme asi 5 minut. Osolíme a opepříme.
- Omyté cukety a lilky podélně nakrájíme na tenké plátky. Povaříme je asi minutu v osolené vodě s citronovou šťávou, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
- Na každý plátek lilku položíme plátek cukety a opepříme. Posypeme nasekaným česnekem, bylinkami a rozdrobeným ovčím sýrem. Svineme do závitků a opečeme na rozehřátém oleji. Přilijeme vývar a závitky dusíme asi 5 minut.
- Podáváme s rajčatovou omáčkou a jáhlami.