Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Dýně |
1000 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový jedlý |
1 kávová lžička |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
4 ks |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
100 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.
- Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.
- Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.
- Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.