Krůtí řízky na smetaně s dýní a pórkem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Dýně 1000 g
Kari koření 1 kávová lžička
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med včelí 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový jedlý 1 kávová lžička
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 4 ks
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou dýni rozkrojíme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nasekáme, obojí podusíme na 2 lžícíh másla. Osolíme, opepříme a okořeníme karí. Dusíme asi 15 minut.
  2. Očištěný pórek podélně rozkrojíme a pokrájíme na kousky dlouhé 5 cm. Podusíme spolu s dýní, směs ochutíme medem.
  3. Omyté krůtí maso rozkrájíme na řízky, osušíme je a obalíme ve směsi mouky, mleté papriky, soli a pepře. Řízky smažíme na pánvi na oleji asi 5 minut po každé straně.
  4. Maso vyjmeme z pánve, do výpeku přilijeme smetanu, vývar a přidáme protlak. Omáčku podle chuti okořeníme a podáváme s řízky a podušenou zeleninou.