Zálivka salátová
Ingredience
Cibule |
0.5 ks |
Cibule - nať |
1 hrst |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce uvaříme na tvrdo a spolu s natí a řeřichou jemně nasekáme.
- Olej, ocet, hořčici, jemně nakrájenou cibuli, pepř a sůl řádně rozšleháme a poté přidáme nasekané vejce, řeřichu a nať.