Telecí frikasé s citrusovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Grapefruity |
3 ks |
Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
3 ks |
Telecí kýta |
750 g |
Vývar z hovězích kostí |
150 ml |
Zakysaná smetana |
4 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pomeranče a grapefruity oloupeme, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme.
- Omyté maso nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje zprudka opečeme po všech stranách. Vyjmeme z pánve.
- Přidáme lžíci oleje a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a očištěný, na kousky nakrájený celer. Zalijeme vývarem a šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a podusíme asi 10 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou, přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a jen prohřejeme asi 2 minuty.
- Pokrm ozdobíme lístky bazalky a podáváme.