Telecí frikasé s citrusovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Grapefruity 3 ks
Nakládaný zelený pepř 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pomeranče 3 ks
Telecí kýta 750 g
Vývar z hovězích kostí 150 ml
Zakysaná smetana 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče a grapefruity oloupeme, nakrájíme na plátky a šťávu zachytíme.
  2. Omyté maso nakrájíme na nudličky a na lžíci oleje zprudka opečeme po všech stranách. Vyjmeme z pánve.
  3. Přidáme lžíci oleje a osmahneme na něm oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a očištěný, na kousky nakrájený celer. Zalijeme vývarem a šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a podusíme asi 10 minut. Omáčku zahustíme zakysanou smetanou, přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a jen prohřejeme asi 2 minuty.
  4. Pokrm ozdobíme lístky bazalky a podáváme.