Masová roláda se žampiony

Ingredience


Cibulka jarní 5 ks
Koření Mleté maso 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Slanina vepřová 50 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 125 ml
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Potom přidáme cibulku nakrájenou na kolečka a vše opepříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  2. Směs koření rozmícháme ve 125 ml vlažné vody a zapracujeme do mletého masa. Z masa vyválíme mezi dvěma fóliemi plát asi 30 x 40 cm. Horní fólii odstraníme, na maso poklademe žampiony a roládu zavineme. Vložíme ji do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.