Masová roláda se žampiony
Ingredience
Cibulka jarní |
5 ks |
Koření Mleté maso |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
125 ml |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme na rozehřátém oleji. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a dusíme, dokud se neodpaří všechna tekutina. Potom přidáme cibulku nakrájenou na kolečka a vše opepříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- Směs koření rozmícháme ve 125 ml vlažné vody a zapracujeme do mletého masa. Z masa vyválíme mezi dvěma fóliemi plát asi 30 x 40 cm. Horní fólii odstraníme, na maso poklademe žampiony a roládu zavineme. Vložíme ji do vymaštěného pekáče a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.