Rajčatový koláč s cibulkou
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cibulka jarní |
400 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1500 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
600 ml |
Vývar z hovězích kostí |
62.5 ml |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mouky, vejce, nakrájeného másla, lžičky soli a zakysané smetany vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut v chladničce.
- Plech vymastíme lžící másla a vyválíme na něm těsto. Několikrát je propíchneme vidličkou a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka a 1 minutu povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
- Těsto poklademe plátky rajčat, posypeme cibulkou a zalijeme trochou vývaru. Osolíme, opepříme a poklademe nakrájenou slaninou. Pečeme asi 15 minut.