Rajčatový koláč s cibulkou

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cibulka jarní 400 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1500 g
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 600 ml
Vývar z hovězích kostí 62.5 ml
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, vejce, nakrájeného másla, lžičky soli a zakysané smetany vypracujeme těsto. Necháme je asi 30 minut v chladničce.
  2. Plech vymastíme lžící másla a vyválíme na něm těsto. Několikrát je propíchneme vidličkou a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
  3. Očištěnou cibulku nakrájíme na kolečka a 1 minutu povaříme. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
  4. Těsto poklademe plátky rajčat, posypeme cibulkou a zalijeme trochou vývaru. Osolíme, opepříme a poklademe nakrájenou slaninou. Pečeme asi 15 minut.