Moka krém s malinami
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Káva Espresso |
100 ml |
Maliny |
500 g |
Martell cognac |
1 kávová lžička |
Máta |
2 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
500 ml |
Vejce slepičí |
3 ks |
Želatina bílá plátky |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce, studenou kávu, cukr a koňak ušleháme do pěny a za stálého míchání krátce povaříme.
- Želatinu namočíme do vody, necháme nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme v horkém krému. Po vychladnutí krém vložíme do chladničky na 20 minut.
- 375 ml smetany ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Maliny omyjeme a 2/3 rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
- Vychladlý krém rozdělíme do 4 vysokých skleněných pohárů a doplníme malinovým pyré. Zbylou smetanu ušleháme a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na dezert kopečky. Ozdobíme zbylými malinami a mátovými lístky.