Moka krém s malinami

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Káva Espresso 100 ml
Maliny 500 g
Martell cognac 1 kávová lžička
Máta 2 ks
Smetana 33% (šlehačka) 500 ml
Vejce slepičí 3 ks
Želatina bílá plátky 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce, studenou kávu, cukr a koňak ušleháme do pěny a za stálého míchání krátce povaříme.
  2. Želatinu namočíme do vody, necháme nabobtnat, vymačkáme ji a rozpustíme v horkém krému. Po vychladnutí krém vložíme do chladničky na 20 minut.
  3. 375 ml smetany ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Maliny omyjeme a 2/3 rozmixujeme a propasírujeme přes síto.
  4. Vychladlý krém rozdělíme do 4 vysokých skleněných pohárů a doplníme malinovým pyré. Zbylou smetanu ušleháme a pomocí cukrářského sáčku nastříkáme na dezert kopečky. Ozdobíme zbylými malinami a mátovými lístky.