Kuřecí prsa s vinnou omáčkou

Ingredience


Kuřecí prsa 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 50 g
Sýr Gouda 45% 60 g
Víno červené 0.25 l
Žampiony čerstvé 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme a polovinu nakrájíme na plátky. Zbylé houby najemno nakrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a společně podusíme. Poprášíme moukou, podlijeme vínem a vaříme asi 5 minut. Omáčku osolíme a mírně opepříme.
  2. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a po straně do nich nařízneme kapsu. Plátky žampionů podusíme na lžíci oleje, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekanou petrželku a na kostičky nakrájený sýr. Směsí naplníme kuřecí prsa a opékáme je po každé straně asi 7 minut na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou.