Kuřecí prsa s vinnou omáčkou
Ingredience
Kuřecí prsa |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
50 g |
Sýr Gouda 45% |
60 g |
Víno červené |
0.25 l |
Žampiony čerstvé |
400 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žampiony očistíme a polovinu nakrájíme na plátky. Zbylé houby najemno nakrájíme a opečeme na lžíci oleje. Přidáme šunku nakrájenou na kostičky a společně podusíme. Poprášíme moukou, podlijeme vínem a vaříme asi 5 minut. Omáčku osolíme a mírně opepříme.
- Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a po straně do nich nařízneme kapsu. Plátky žampionů podusíme na lžíci oleje, osolíme a opepříme. Přimícháme nasekanou petrželku a na kostičky nakrájený sýr. Směsí naplníme kuřecí prsa a opékáme je po každé straně asi 7 minut na oleji dozlatova. Podáváme s omáčkou.