Telecí závitky se šalvějí

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 50 g
Šalvěj čerstvá 1 ks
Šunka schwarzwaldská 50 g
Telecí kýta 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a obložíme plátkem šunky. Srolujeme do závitků a na každý položíme lístek šalvěje, který připíchneme k masu párátkem.
  2. Závitky smažíme po všech stranách na rozpáleném oleji asi 12 minut. Potom maso opepříme.
  3. Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli jemně nasekáme a česnek nakrájíme na plátky. Vše přidáme asi 5 minut před koncem smažení k závitkům a společně dopečeme.
  4. Závitky upravíme na talíře a podáváme.