Telecí závitky se šalvějí
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
50 g |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Šunka schwarzwaldská |
50 g |
Telecí kýta |
400 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme je a obložíme plátkem šunky. Srolujeme do závitků a na každý položíme lístek šalvěje, který připíchneme k masu párátkem.
- Závitky smažíme po všech stranách na rozpáleném oleji asi 12 minut. Potom maso opepříme.
- Omytá rajčata nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli jemně nasekáme a česnek nakrájíme na plátky. Vše přidáme asi 5 minut před koncem smažení k závitkům a společně dopečeme.
- Závitky upravíme na talíře a podáváme.