Grilované brambory se smetanovou omáčkou

Ingredience


Brambory 4 ks
Česnek 1 stroužek
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a nožem je několikrát propíchneme. Každou bramboru zabalíme do alobalu potřeného olejem.
  2. Připravené brambory grilujeme asi 40 minut a během grilování je často obracíme.
  3. Oloupaný, prolisovaný česnek vmícháme do zakysané smetany a vymícháme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
  4. Brambory sejmeme z grilu a alobal otevřeme. Každou bramboru na jedné straně nařízneme a naplníme trochou česnekové smetany. Zbylou smetanu podáváme zvlášť.