Gratinované jakubské mušle

Ingredience


Koriandr mletý 1 špetka
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mušle svatojakubské 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Šalotka 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 50 ml
Špenát listový čerstvý 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vývar rybí 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z mušlí omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Na másle necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme špenát, rybí vývar a smetanu. Vše svaříme na omáčku.
  3. Ke špenátu přidáme rajčata a mušle, vmícháme žloutek, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.