Gratinované jakubské mušle
Ingredience
Koriandr mletý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mušle svatojakubské |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Šalotka |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
50 ml |
Špenát listový čerstvý |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Maso z mušlí omyjeme a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Na másle necháme zesklovatět nasekanou šalotku, přidáme špenát, rybí vývar a smetanu. Vše svaříme na omáčku.
- Ke špenátu přidáme rajčata a mušle, vmícháme žloutek, osolíme, opepříme a ochutíme koriandrem. Vložíme do zapékací misky a zapékáme asi 10 minut ve středně vyhřáté troubě.