Řízky s jablky na calvadosu

Ingredience


Calvados 90 ml
Cibule červená 1 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Hořčice kremžská 1 kávová lžička
Jablka 2 ks
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé.
  2. Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na plátky. Vložíme do výpeku od masa a opékáme asi 5 minut na mírném ohni. Zalijeme calvadosem, vmícháme hořčici a moučkový cukr.
  3. Řízky vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát asi 5 minut v horké omáčce a potom pokrm osolíme a opepříme.
  4. Můžeme podávat s vařenou mrkví a hráškem.