Krůtí řízky s citronovou omáčkou

Ingredience


Brokolice 400 g
Citrony 3 ks
Cukr krupice 1 špetka
Krůtí prsa 650 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a poklademe nudličkami kůry z jednoho omytého citronu. Vymačkáme 2 citrony, šťávou řízky pokapeme a necháme chvíli působit.
  2. Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a vaříme asi 6 minut v osolené vodě.
  3. Řízky osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Osolíme, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
  4. Výpek zředíme citronovou šťávou a 5 minut povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu, sladkou smetanu, oloupaný citron nakrájený na plátky, vložíme řízky a vše prohřejeme. Pokrm podle chuti opepříme a osladíme. Podáváme s vařenou brokolicí.