Krůtí řízky s citronovou omáčkou
Ingredience
Brokolice |
400 g |
Citrony |
3 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Krůtí prsa |
650 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme a poklademe nudličkami kůry z jednoho omytého citronu. Vymačkáme 2 citrony, šťávou řízky pokapeme a necháme chvíli působit.
- Brokolici rozebereme na růžičky, omyjeme a vaříme asi 6 minut v osolené vodě.
- Řízky osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Osolíme, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
- Výpek zředíme citronovou šťávou a 5 minut povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu, sladkou smetanu, oloupaný citron nakrájený na plátky, vložíme řízky a vše prohřejeme. Pokrm podle chuti opepříme a osladíme. Podáváme s vařenou brokolicí.