Kuřecí salát s houbami
Ingredience
Bazalka |
3 polévková lžíce |
Cibulka jarní |
1 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 kávová lžička |
Houby sušené |
15 g |
Kuře |
250 g |
Lišky čerstvé |
250 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
125 ml |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly.
- Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout.
- Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout.
- Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu.
- Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici.