Kuřecí salát s houbami

Kuřecí salát s houbami - obrázek

Ingredience


Bazalka 3 polévková lžíce
Cibulka jarní 1 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Hořčice 1 kávová lžička
Houby sušené 15 g
Kuře 250 g
Lišky čerstvé 250 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 125 ml
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý celý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout.
  3. Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout.
  4. Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu.
  5. Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici.