Filé s cuketou a rajčaty

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cuketa 2 ks
Filé z aljašské tresky 600 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 125 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety a rajčata omyjeme, cukety nakrájíme na tenké plátky a rajčata necháme okapat.
  2. Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  3. Cukety opečeme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, přidáme filé a na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Před koncem dušení přidáme rajčata a vše prohřejeme.
  4. Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem a petrželkou a vmícháme do pokrmu. Podle chuti přisolíme, opepříme a podáváme.