Filé s cuketou a rajčaty
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cuketa |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
600 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
125 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cukety a rajčata omyjeme, cukety nakrájíme na tenké plátky a rajčata necháme okapat.
- Omyté porce filé osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- Cukety opečeme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, přidáme filé a na mírném ohni dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Před koncem dušení přidáme rajčata a vše prohřejeme.
- Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným koprem a petrželkou a vmícháme do pokrmu. Podle chuti přisolíme, opepříme a podáváme.