Vepřové kotlety se sýrem a šunkou

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 1 ks
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Sýr Gruyére 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Vepřové kotlety 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety omyjeme, osušíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na rozehřátém másle asi 6 minut po obou stranách. Potom je osolíme.
  2. Nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou šunku, oloupaná, nahrubo nakrájená rajčata a nasekaný rozmarýn smícháme s vejcem, osolíme a opepříme.
  3. Maso vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokryjeme sýrovou směsí. Zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut a podáváme.