Vepřové kotlety se sýrem a šunkou
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Gruyére |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vepřové kotlety |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety omyjeme, osušíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na rozehřátém másle asi 6 minut po obou stranách. Potom je osolíme.
- Nastrouhaný sýr, nadrobno nakrájenou šunku, oloupaná, nahrubo nakrájená rajčata a nasekaný rozmarýn smícháme s vejcem, osolíme a opepříme.
- Maso vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a pokryjeme sýrovou směsí. Zapékáme v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut a podáváme.