Bifteky s dušenými rajčaty

Ingredience


Hovězí svíčková 800 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 bifteky a v horkém másle s 1 lžící oleje je zprudka opékáme asi 1 minutu po každé straně. Snížíme teplotu a maso dopékáme ještě 2 minuty po každé straně. Vyjmeme, okořeníme a uchováme teplé v alobalu.
  2. Na výpeku podusíme omytá, do křížku naříznutá celá rajčata asi 4 minuty.
  3. Bifteky upravíme s rajčaty na nahřáté talíře. Podáváme s hlávkovým nebo ledovým salátem.