Kuřecí prsíčka v šunkovém županu
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hrachové lusky |
100 g |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
400 g |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka parmská |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nastrouhanou citronovu kůru smícháme se 4 lžícemi másla. Maso omyjeme, osušíme, potřeme marinádou a necháme 1 hodinu v chladničce odpočinout.
- Oloupanou, na špalíčky nakrájenou mrkev dusíme asi 12 minut na zbylém másle. Asi po 6 minutách přidáme omyté hrachové lusky, osolíme a mírně osladíme.
- Připravené maso obložíme vždy 2 lístky šalvěje a obalíme plátkem šunky. Rozpálíme 2 lžíce marinády a maso na ní opékáme po každé straně 4 minuty.
- Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a upravíme se zeleninou na talíře.