Kuřecí prsíčka v šunkovém županu

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hrachové lusky 100 g
Kuřecí prsa 600 g
Máslo čerstvé 6 polévková lžíce
Mrkev kořen 400 g
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka parmská 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouhanou citronovu kůru smícháme se 4 lžícemi másla. Maso omyjeme, osušíme, potřeme marinádou a necháme 1 hodinu v chladničce odpočinout.
  2. Oloupanou, na špalíčky nakrájenou mrkev dusíme asi 12 minut na zbylém másle. Asi po 6 minutách přidáme omyté hrachové lusky, osolíme a mírně osladíme.
  3. Připravené maso obložíme vždy 2 lístky šalvěje a obalíme plátkem šunky. Rozpálíme 2 lžíce marinády a maso na ní opékáme po každé straně 4 minuty.
  4. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a upravíme se zeleninou na talíře.