Tvarohové noky s bylinkami
Ingredience
Bylinky čerstvé - svazek |
2 polévková lžíce |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej salátový |
4 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pšeničná krupice |
200 g |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Sůl |
1 ks |
Tvaroh jemný |
750 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tvaroh, žloutky a nasekané bylinky umícháme, osolíme a opepříme cayenským pepřem. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, krupici a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- V hrnci svaříme mléko s máslem a špetkou soli. Směs nalijeme do nákypové formy. Z připraveného těsta vypichujeme dvěma lžícemi tvarohové noky a klademe je těsně vedle sebe do horkého mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.
- Omytou okurku nastrouháme na plátky. Promícháme ji s omytými listy salátu a s řeřichou. Rozšleháme ocet, lžíci vody, olej, sůl a pepř. Zálivkou pokapeme salát a podáváme k nokům.