Tvarohové noky s bylinkami

Ingredience


Bylinky čerstvé - svazek 2 polévková lžíce
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 30 g
Mléko polotučné 250 ml
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Olej salátový 4 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Pšeničná krupice 200 g
Řeřicha 2 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Sůl 1 ks
Tvaroh jemný 750 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tvaroh, žloutky a nasekané bylinky umícháme, osolíme a opepříme cayenským pepřem. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, krupici a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
  2. V hrnci svaříme mléko s máslem a špetkou soli. Směs nalijeme do nákypové formy. Z připraveného těsta vypichujeme dvěma lžícemi tvarohové noky a klademe je těsně vedle sebe do horkého mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.
  3. Omytou okurku nastrouháme na plátky. Promícháme ji s omytými listy salátu a s řeřichou. Rozšleháme ocet, lžíci vody, olej, sůl a pepř. Zálivkou pokapeme salát a podáváme k nokům.