Rajčatový salát s bílými fazolemi

Ingredience


Cibule 4 ks
Fazole bílé sterilované 450 g
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 750 g
Rukola 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Tuňák v oleji 370 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu opláchneme, osušíme a listy natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, tuňáka a fazole necháme okapat.
  2. Rozšleháme vinný ocet s olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  3. Všechny připravené suroviny vložíme do salátové mísy (tuňáka rozmělníme vidličkou) a pokapeme zálivkou. Necháme asi 15 minut rozležet.
  4. Podáváme s čerstvou bagetou.