Rajčatový salát s bílými fazolemi
Ingredience
Cibule |
4 ks |
Fazole bílé sterilované |
450 g |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
750 g |
Rukola |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tuňák v oleji |
370 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Rukolu opláchneme, osušíme a listy natrháme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, tuňáka a fazole necháme okapat.
- Rozšleháme vinný ocet s olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Všechny připravené suroviny vložíme do salátové mísy (tuňáka rozmělníme vidličkou) a pokapeme zálivkou. Necháme asi 15 minut rozležet.
- Podáváme s čerstvou bagetou.