Rajčata s olivami a ovčím sýrem
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Olej olivový |
125 ml |
Olivy černé |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
250 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
300 g |
Tymián čerstvý |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata omyjeme, osušíme a stopky odřízneme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
- Rajčata, sýr, olivy, česnek a lístky tymiánu promícháme a dáme do čisté skleněné nebo keramické nádoby.
- Rozšleháme olivový olej, sůl a pepř a nalijeme na ochucená rajčata v nádobě. Rajčata nálevem zcela zakryjeme. Necháme na chladném místě rozležet nejméně 2 dny.
- Před podávání rajčata okořeníme pepřem.