Rajčata s olivami a ovčím sýrem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Olej olivový 125 ml
Olivy černé 2 polévková lžíce
Olivy nakládané 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 250 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 300 g
Tymián čerstvý 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme, osušíme a stopky odřízneme. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
  2. Rajčata, sýr, olivy, česnek a lístky tymiánu promícháme a dáme do čisté skleněné nebo keramické nádoby.
  3. Rozšleháme olivový olej, sůl a pepř a nalijeme na ochucená rajčata v nádobě. Rajčata nálevem zcela zakryjeme. Necháme na chladném místě rozležet nejméně 2 dny.
  4. Před podávání rajčata okořeníme pepřem.