Polentová sluníčka
Ingredience
Dýňová semínka |
1 polévková lžíce |
Kukuřičná krupice T 600 |
250 g |
Mandle |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Ořechy Kešu |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
70 g |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vývar necháme vzkypět, vsypeme krupici a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Hrnec odstavíme z ohně a polentu necháme bobtnat.
- Plech opláchneme vodou, pomažeme uvařenou kaší a necháme vychladnout. Z kaše vypichujeme kolečka o průměru 10 cm a pokládáme je na vymazaný plech. Z dýňových semínek, sezamu, mandlí a ořechů vytvoříme sluníčkům obličeje. Poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.