Polentová sluníčka

Ingredience


Dýňová semínka 1 polévková lžíce
Kukuřičná krupice T 600 250 g
Mandle 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 20 g
Ořechy Kešu 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 70 g
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar necháme vzkypět, vsypeme krupici a vaříme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, sůl a pepř. Hrnec odstavíme z ohně a polentu necháme bobtnat.
  2. Plech opláchneme vodou, pomažeme uvařenou kaší a necháme vychladnout. Z kaše vypichujeme kolečka o průměru 10 cm a pokládáme je na vymazaný plech. Z dýňových semínek, sezamu, mandlí a ořechů vytvoříme sluníčkům obličeje. Poklademe vločkami másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.