Špenátový salát se sýrem a žampiony
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
2 ks |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
100 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme omytý, nahrubo nasekaný špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání podusíme 2 minuty.
- Okurku oloupeme a žampiony očistíme. Obojí pokrájíme na plátky a upravíme na mísu. Špenát necháme okapat, přisolíme a položíme do středu mísy.
- Smícháme ocet, nasekaný kopr, sůl, pepř a zbylý olej. Zálivkou pokapeme salát. Ovčí sýr rozkrájíme a rozložíme na povrch salátu.