Špenátový salát se sýrem a žampiony

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 2 ks
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 100 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrolu rozehřejeme lžíci oleje, necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme omytý, nahrubo nasekaný špenát, osolíme, opepříme a za častého míchání podusíme 2 minuty.
  2. Okurku oloupeme a žampiony očistíme. Obojí pokrájíme na plátky a upravíme na mísu. Špenát necháme okapat, přisolíme a položíme do středu mísy.
  3. Smícháme ocet, nasekaný kopr, sůl, pepř a zbylý olej. Zálivkou pokapeme salát. Ovčí sýr rozkrájíme a rozložíme na povrch salátu.