Rizoto s cuketou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Cuketa 2 ks
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 200 g
Rýže loupaná 400 g
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 100 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 125 ml
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.
  2. Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.
  3. Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.
  4. Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.