Rizoto s cuketou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
2 ks |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
200 g |
Rýže loupaná |
400 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli a česnek najemno posekáme. Omyté cukety nakrájíme na kousky, rajčata spaříme a oloupeme. Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, opékáme na něm cibuli, česnek a cuketu 3 minuty.
- Přidáme propláchnutou rýži a necháme zesklovatět 2 minuty. Za častého míchání přilijeme víno. Když rýže vsákne tekutinu, zvolna přiléváme horký vývar, stále mícháme, vyčkáváme až se vsákne.
- Odstavíme z plotny, vmícháme zbylé máslo, rajčata, podle chuti okořeníme.
- Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem a lístky tymiánu.