Zapečený pórek se salámem

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 125 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 750 g
Salám Boloňský 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 80 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek očistíme, podélně nařízneme a omyjeme. Nakrájíme na tenká kolečka, povaříme v osolené vodě asi 3 minuty, poté kolečka pórku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Salám rozkrájíme na tenké plátky a střídavě s pórkem klademe ve vrstvách do vymazané zapékací mísy. Vrchní vrstvu tvoří pórek.
  3. Mléko rozšleháme s vejci, osolíme, opepříme a vmícháme nastrouhaný sýr. Směsí přelijeme pokrm v míse a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
  4. Podáváme s čerstvým selským chlebem.