Dušené zelí s jehněčím masem
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Balsamico ocet |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Jehněčí kýta |
500 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olivy černé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
250 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar z hovězích kostí |
125 ml |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme.
- Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
- Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut.
- Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme.