Dušené zelí s jehněčím masem

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Balsamico ocet 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Cukr krupice 2 kávová lžička
Jehněčí kýta 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Olivy černé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Rozmarýn čerstvý 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Vývar z hovězích kostí 125 ml
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu a na jemno nakrouháme.
  2. Omytou jehněčí kýtu pokrájíme na kostky a opečeme v pánvi na rozehřátém másle po všech stranách. Vyjmeme z pánve, udržujeme v teple.
  3. Zelí, na nudličky nakrájenou slaninu a rozmarýn vložíme do výpeku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, olivy a zamícháme. Zalijeme vývarem, vínem a balsamicem. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 12 minut.
  4. Nakonec přidáme maso a omytá, na kostičky rozkrájená rajčata, dusíme ještě 5 minut. Zelí osolíme, opepříme a osladíme.