Kořeněné preclíky
Ingredience
Kmín celý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
5 ks |
Zakysaná smetana |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.
- Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.
- Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.