Kořeněné preclíky

Ingredience


Kmín celý 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 5 ks
Zakysaná smetana 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.
  2. Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.
  3. Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.