Fazolové lusky s fetou
Ingredience
Chléb toastový |
3 krajíc |
Cuketa |
3 ks |
Fazolové lusky zelené |
200 g |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Máta |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
2 ks |
Sezam - semena |
1 polévková lžíce |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 45% |
100 g |
Sýr Feta |
125 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté cukety a fazolky nakrájíme na kostky, odděleně povaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou.
- Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a po okapání vymačkáme.
- Cukety, fazolky, špenát a omytá, nakrájená rajčata promícháme, přidáme nasekané bylinky.
- Chléb pokrájíme na kostky a nasucho opečeme. Přidáme k zelenině, vmícháme rozdrobenou fetu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, nalijeme na zeleninu.
- Máslem vymazanou zapékací mísu naplníme zeleninovou směsí a posypeme sezamem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.