Fazolové lusky s fetou

Ingredience


Chléb toastový 3 krajíc
Cuketa 3 ks
Fazolové lusky zelené 200 g
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Máta 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 2 ks
Sezam - semena 1 polévková lžíce
Špenát listový čerstvý 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 45% 100 g
Sýr Feta 125 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté cukety a fazolky nakrájíme na kostky, odděleně povaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou.
  2. Špenát omyjeme a krátce povaříme v osolené vodě do měkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a po okapání vymačkáme.
  3. Cukety, fazolky, špenát a omytá, nakrájená rajčata promícháme, přidáme nasekané bylinky.
  4. Chléb pokrájíme na kostky a nasucho opečeme. Přidáme k zelenině, vmícháme rozdrobenou fetu a nastrouhaný sýr. Vejce rozšleháme se solí a pepřem, nalijeme na zeleninu.
  5. Máslem vymazanou zapékací mísu naplníme zeleninovou směsí a posypeme sezamem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.