Fazolky se šalvějovými noky

Ingredience


Bramborové noky 500 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Fazolové lusky zelené 500 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Šalvěj čerstvá 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek.
  3. Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme.
  4. Pokrm podáváme v pánvi.