Fazolky se šalvějovými noky
Ingredience
Bramborové noky |
500 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Šalvěj čerstvá |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté fazolky šikmo nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
- Oloupanou cibuli a česnek nasekáme. Z omyté šalvěje otrháme lístky. V pánvi na 3 lžících rozehřátého olivového oleje opečeme bramborové noky. Přidáme šalvěj, cibuli a česnek.
- Rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kousky. Noky odsuneme na kraj pánve, přilijeme lžíci oleje a krátce na něm ohřejeme fazolky a rajčata. Vše osolíme, opepříme a promícháme.
- Pokrm podáváme v pánvi.