Krůtí závitky se sušenými rajčaty

Ingredience


Bazalka 2 ks
Cuketa 375 g
Krůtí prsa 600 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto 3 polévková lžíce
Rajčata sušená sterilovaná 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 2 ks
Víno bílé 6 polévková lžíce
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá krůtí prsa nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je, osolíme, opepříme a potřeme pestem. Na každý řízek položíme sušené rajče, maso svineme a sepneme párátkem.
  2. Omytou cuketu nakrájíme na kostičky, očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme závitky ze všech stran do zlatova. Přilijeme víno, maso dusíme pod pokličkou asi 8 minut.
  3. V jiné pánvi na rozehřátém másle opečeme připravenou cuketu a žampiony. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami.
  4. Závitky upravíme na talíře, obložíme zeleninou.
  5. Podáváme s bagetou nebo s rizotem.