Krůtí závitky se sušenými rajčaty
Ingredience
Bazalka |
2 ks |
Cuketa |
375 g |
Krůtí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pesto |
3 polévková lžíce |
Rajčata sušená sterilovaná |
250 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
2 ks |
Víno bílé |
6 polévková lžíce |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá krůtí prsa nakrájíme na 8 tenkých řízků, osušíme je, osolíme, opepříme a potřeme pestem. Na každý řízek položíme sušené rajče, maso svineme a sepneme párátkem.
- Omytou cuketu nakrájíme na kostičky, očištěné žampiony rozkrojíme na poloviny. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme závitky ze všech stran do zlatova. Přilijeme víno, maso dusíme pod pokličkou asi 8 minut.
- V jiné pánvi na rozehřátém másle opečeme připravenou cuketu a žampiony. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanými bylinkami.
- Závitky upravíme na talíře, obložíme zeleninou.
- Podáváme s bagetou nebo s rizotem.