Brambory v závěji

Ingredience


Brambory 1 kg
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 100 g
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Položíme do vymazané mísy.
  2. Nakrájený pórek rozprostřeme na brambory.
  3. Nastrouhaný sýr nasypeme na pórek - ale jen část sýra.
  4. Připravíme si jíšku z másla a mouky, do které přidáme zbytek sýra a smetanu.
  5. Vše promícháme do zhoustnutí.
  6. Přelijeme tím brambory a dáme zapéct na 180 stupňů dozlatova.