Jarní salát se sýrovou zálivkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Pažitka |
3 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
4 ks |
Ředkvička |
5 ks |
Salát římský |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
150 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
150 g |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytý a osušený salát natrháme na kousky. Očištěné žampiony a ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce uvařená natvrdo oloupeme a pokrájíme na dílky, omytá rajčata rozčtvrtíme.
- Sýr zbavíme kůry, rozkrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou. Přidáme zakysanou smetanu, dobře rozmícháme, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici, cayenský pepř a citronovou šťávu.
- Kousky salátu, ředkvičky, žampiony a rajčata vložíme do salátové mísy, pokapeme sýrovou zálivkou a ozdobíme vejci. Nakonec salát posypeme nakrájenou pažitkou.