Tresčí filé s estragonovou omáčkou
Ingredience
Bešamel |
0.5 l |
Brambory |
400 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Estragon |
2 ks |
Filé z aljašské tresky |
800 g |
Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory oloupeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a opečeme na pánvi na rozehřátém másle.
- Bešamel ohřejeme, vmícháme omytý, nasekaný estragon a krátce povaříme.
- Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Filé opékáme v pánvi na rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.
- Filé upravíme s omáčkou a bramborami na talíře a ozdobíme zbylým estragonem.