Tresčí filé s estragonovou omáčkou

Ingredience


Bešamel 0.5 l
Brambory 400 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Estragon 2 ks
Filé z aljašské tresky 800 g
Máslo čerstvé 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a opečeme na pánvi na rozehřátém másle.
  2. Bešamel ohřejeme, vmícháme omytý, nasekaný estragon a krátce povaříme.
  3. Omyté porce filé osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Filé opékáme v pánvi na rozehřátém másle po každé straně asi 3 minuty.
  4. Filé upravíme s omáčkou a bramborami na talíře a ozdobíme zbylým estragonem.