Trhanec ovocný
Ingredience
Cukr krupice |
3 kávová lžička |
Lesní plody - mražené |
2 šálek |
Máslo čerstvé |
70 g |
Mléko polotučné |
0.3 l |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, osladíme, přidáme mouku a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Vše řádně rozmícháme, poté vsypeme na malé kousky nakrájené nerozmrazené ovoce.
- Na dvou pánvích pečeme ze směsi silnější omelety. Po upečení vidličkami roztrháme a dáme v míse do tepla, než dopečeme další.