Drožďová polévka

Drožďová polévka - obrázek

Ingredience


Cibule 0.5 ks
Droždí 2 kostka
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 špetka
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli osmažíme na tuku, přidáme droždí a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté zalijeme vodou - asi litr. Opepříme, osolíme a vaříme.
  2. Do hrnku dáme vejce a zahustíme strouhankou.
  3. Lžičkou nabíráme hromádky a dáváme je do vroucí polévky.
  4. Povaříme 5 minut, nakonec dáme petrželku.