Pistáciové lassi
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
400 g |
Minerální voda jemně perlivá |
400 ml |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pistácie |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor celý |
0.25 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor oloupeme a najemno nasekáme. Pistácie oloupeme, přelijeme vroucí vodou, sloupneme a nasekáme nahrubo. Omytou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vše rozmixujeme s jogurtem a citronovou šťávou, přidáme 400 ml vychlazené minerálky bez příchuti, osolíme, opepříme a promícháme.
- Lassi naplníme do 4 sklenic a ozdobíme kolečky okurky a pistáciemi.