Zapečené brambory se slávkami
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Cibule |
5 ks |
Mléko polotučné |
600 ml |
Mušle slávky |
200 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sardelové řezy |
8 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Vývar zeleninový |
300 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory pokrájíme na plátky nebo je nastrouháme.
- Mléko rozšleháme se zeleninovým vývarem a vejci, osolíme, a opepříme.
- Do vymazané zapékací mísy navrstvíme kolečka cibule, plátky brambor, sardelové řezy a vyloupané maso ze slávek. Zalijeme vaječným mlékem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut do zlatova.
- Pokrm vyjmeme z trouby, posypeme pokrájenou pažitkou a ihned podáváme.
- Vhodnou přílohou je opečená bageta.