Zapečené brambory se slávkami

Ingredience


Brambory 1000 g
Cibule 5 ks
Mléko polotučné 600 ml
Mušle slávky 200 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Sardelové řezy 8 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Vývar zeleninový 300 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, oloupané brambory pokrájíme na plátky nebo je nastrouháme.
  2. Mléko rozšleháme se zeleninovým vývarem a vejci, osolíme, a opepříme.
  3. Do vymazané zapékací mísy navrstvíme kolečka cibule, plátky brambor, sardelové řezy a vyloupané maso ze slávek. Zalijeme vaječným mlékem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 50 minut do zlatova.
  4. Pokrm vyjmeme z trouby, posypeme pokrájenou pažitkou a ihned podáváme.
  5. Vhodnou přílohou je opečená bageta.