Candát s kedlubnami

Ingredience


Candát obecný 600 g
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kedlubna 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Řeřicha 2 polévková lžíce
Solamyl 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 125 ml
Vývar zeleninový 300 ml
Zakysaná smetana 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  2. Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
  3. Solamyl rozmícháme ve lžíci vody, přidáme ke kedlubnám a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu.
  4. Připravené porce candáta opékáme na lžíci rozehřátého másla asi 2 minuty po obou stranách.
  5. Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně upravíme porce ryby a vše posypeme omytou řeřichou.