Candát s kedlubnami
Ingredience
Candát obecný |
600 g |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kedlubna |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řeřicha |
2 polévková lžíce |
Solamyl |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
125 ml |
Vývar zeleninový |
300 ml |
Zakysaná smetana |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Porce ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- Oloupané kedlubny nakrájíme na kostičky a osmahneme na lžíci másla. Zalijeme vínem a chvíli podusíme. Přilijeme vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 5 minut.
- Solamyl rozmícháme ve lžíci vody, přidáme ke kedlubnám a necháme přejít varem. Vmícháme zakysanou smetanu.
- Připravené porce candáta opékáme na lžíci rozehřátého másla asi 2 minuty po obou stranách.
- Kedlubny rozdělíme na talíře, na ně upravíme porce ryby a vše posypeme omytou řeřichou.