Citronové suflé pečené v citronu

Ingredience


Citrony 4 ks
Cukr krupice 50 g
Likér pomerančový 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Z každého citronu odkrojíme vršek, seřízneme spodek. Dužinu vydlabeme, protřeme sítem a šťávu uchováme.
  2. Žloutky s polovinou cukru, pomerančovým likérem a citronovou šťávou ušleháme do pěny ve vodní lázni.
  3. Z bílků a zbylého cukru ušleháme pevný sníh, střídavě s moukou zlehka zapracujeme do pěny.
  4. Směsí naplníme vydlabané citrony a pečeme je na plechu v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut.
  5. Po upečení ihned podáváme.