Mandlové košíčky

Ingredience


Cukr moučkový 80 g
Marcipánová hmota surová 200 g
Máslo čerstvé 150 g
Mouka polohrubá 250 g
Rum 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, cukru, másla, žloutku a soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a chladníme asi 30 minut.
  2. Marcipán rozdrobíme, smícháme s vejcem, žloutkem a rumem.
  3. Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 3 mm silný plát, položíme ho na vymaštěné formičky a těsto vmáčkneme. Okraje odřízneme, zbylé těsto prohněteme, vyválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky.
  4. Náplň rozdělíme do formiček, navrch ozdobně položíme proužky těsta.
  5. Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ve formičkách, vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme.