Mandlové košíčky
Ingredience
Cukr moučkový |
80 g |
Marcipánová hmota surová |
200 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Rum |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Z mouky, cukru, másla, žloutku a soli vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a chladníme asi 30 minut.
- Marcipán rozdrobíme, smícháme s vejcem, žloutkem a rumem.
- Na pomoučeném válu vyválíme z těsta asi 3 mm silný plát, položíme ho na vymaštěné formičky a těsto vmáčkneme. Okraje odřízneme, zbylé těsto prohněteme, vyválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky.
- Náplň rozdělíme do formiček, navrch ozdobně položíme proužky těsta.
- Košíčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme z trouby, necháme chvíli ve formičkách, vyklopíme a po vychladnutí pocukrujeme.