Bazalková fritáta
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Párky drůbeží lahůdkové |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rozklepnutá vejce rozšleháme a smícháme s nakrájenou petrželí a bazalkou.
- Směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
- Na tenké plátky nakrájíme žampiony, rajčátka přepůlíme, na kolečka nakrájíme párky a zlehka osmahneme.
- Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme poklicí a necháme smažit, dokud vejce neztuhnou.