Bazalková fritáta

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Párky drůbeží lahůdkové 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata Cherry 4 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 100 ml
Žampiony čerstvé 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozklepnutá vejce rozšleháme a smícháme s nakrájenou petrželí a bazalkou.
  2. Směs opepříme a osolíme, přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
  3. Na tenké plátky nakrájíme žampiony, rajčátka přepůlíme, na kolečka nakrájíme párky a zlehka osmahneme.
  4. Nakonec vše zalijeme vaječnou směsí, přikryjeme poklicí a necháme smažit, dokud vejce neztuhnou.