Ovocné knedlíky z tvarohu a žemlí
Ingredience
Cukr krupice |
144 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
6 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
170 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tvaroh jemný |
2 polévková lžíce |
Tvaroh tvrdý |
1 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze žemlí odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na plátky, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Poté mléko vymačkáme, řádně rozmělníme, přidáme rozehřáté máslo, měkký prolisovaný tvaroh, ušlehaná vejce, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na plátky, naplníme švestkami a vytvoříme knedlíky.
- Knedlíky uvaříme v osolené vodě 10 minut, podáváme teplé, sypané tvarohem a máslem.