Ovocné knedlíky z tvarohu a žemlí

Ingredience


Cukr krupice 144 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 6 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 170 g
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh jemný 2 polévková lžíce
Tvaroh tvrdý 1 ks
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 2 ks
Žemle tuková 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze žemlí odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na plátky, pokapeme mlékem a necháme navlhnout. Poté mléko vymačkáme, řádně rozmělníme, přidáme rozehřáté máslo, měkký prolisovaný tvaroh, ušlehaná vejce, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto, necháme půl hodiny odpočinout. Poté z těsta vyválíme váleček, nakrájíme na plátky, naplníme švestkami a vytvoříme knedlíky.
  2. Knedlíky uvaříme v osolené vodě 10 minut, podáváme teplé, sypané tvarohem a máslem.