Čajové piškoty s fenyklem
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
150 g |
Cukr vanilka |
1 kávová lžička |
Fenykl obecný |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka polohrubá |
180 g |
Mouka pšeničná hrubá |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Žloutky třeme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme žloutky utřené s cukrem a prosátou mouku, promíchanou se špetkou fenkylu.
- Na máslem vymaštěný a moukou vysypaný plech tvarujeme pomocí cukrářského sáčku podlouhlé piškoty. Necháme je chvíli zaschnout, poté je posypeme krupicovým cukrem.
- Pečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečené piškoty opatrně odebereme z plechu nožem a necháme vychladnout.