Čajové piškoty s fenyklem

Ingredience


Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 150 g
Cukr vanilka 1 kávová lžička
Fenykl obecný 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mouka polohrubá 180 g
Mouka pšeničná hrubá 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žloutky třeme s moučkovým cukrem do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj vmícháme žloutky utřené s cukrem a prosátou mouku, promíchanou se špetkou fenkylu.
  2. Na máslem vymaštěný a moukou vysypaný plech tvarujeme pomocí cukrářského sáčku podlouhlé piškoty. Necháme je chvíli zaschnout, poté je posypeme krupicovým cukrem.
  3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. Upečené piškoty opatrně odebereme z plechu nožem a necháme vychladnout.