Masové taštičky s ovčím sýrem
Ingredience
Feferony |
1 ks |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kopr čerstvý |
1 ks |
Maso mleté - mix |
400 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy nakládané |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
100 g |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g |
Tortilla |
400 g |
Vývar zeleninový |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso opečeme na oleji, přidáme omytý, na delší nudličky nakrájený pórek a posekanou feferonku. Vše krátce opečeme, přilijeme vývar smíchaný s rajčatovým protlakem, povaříme asi 20 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Tortilly ohříváme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Potom je potřeme jogurtem a obložíme mletým masem, na kolečka nakrájenými olivami, na plátky nakrájeným ovčím sýrem. Přeložíme napůl a ještě napříč na trojúhelníky. Ozdobíme snítkou kopru a podáváme.